boiler-install

U kan kiezen uit een breed scala van verwarmingselementen, zoals klassieke radiatoren, elegante sierradiatoren, vloerverwarming of ventilo-convectoren.

Omschakeling

Wij doen ook uw omschakeling van stookolie naar gas. Wij regelen de nodige afspraken met de gasdistributeur en zorgen voor de wettelijke keuring van de nieuwe installatie.

Onderhoud

Wij doen het onderhoud en herstellingen van alle merken. Hiervoor beschikken wij over de nodige certificaten. Zo blijft uw installatie steeds performant en bedrijfszeker. Eens in onze databank verwittigen wij u zelf wanneer de onderhoudstermijn is verstreken.

Wie momenteel een huis bouwt of renoveert hecht veel belang aan de keuze van het meest optimale verwarmingssyteem. Wat dikwijls onderschat wordt is echter de berekening van het nodige vermogen van het toestel en de juiste dimensionering van warmteafgifteapparaat (radiator, vloerverwarming,..). Daardoor wordt bijna nooit het beloofde rendement geëvenaard.

Hedico maakt voor u een nauwgezette berekening van de warmteverliezen alvorens een toestel aan te bieden.

Of u nu verwarmt met een condensatieketel of met een andere energiebron, de hoogste rendementen zullen gehaald worden met lage temperatuur. Kies daarom als u kan voor vloerverwarming of ventilo-convectoren. Ook deze moeten correct gedimensioneerd worden om de investering optimaal te laten renderen.

Een correcte afstelling van het verwarmingstoestel loopt in de praktijk dikwijls mank. Zo condenseert 85% van de condensatieketels in Vlaanderen niet optimaal. Hedico hecht hier veel belang aan.

Ook zijn vele installaties zo opgebouwd dat de temperatuur in de woonruimte geregeld wordt door een kamerthermostaat. Men stelt dan vast dat het dikwijls ontzettend lang duurt om een andere kamer op te warmen. Hedico plaatst graag voor u zo’n kamerthermostaat, maar verkiest andere regelsystemen.

Aardgas

Aardgas maakt het u mogelijk om meer warmte te produceren met minder verbruik. Van alle fossiele energiebronnen, is aardgas diegene met het laagste gehalte koolstof en met het hoogste gehalte waterstof. Dit is de reden waarom de verbranding van aardgas ongeveer 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van mazout. Aardgas is een propere fossiele brandstof. Aardgas is de goedkoopste optie voor een centrale verwarming installatie. Bovendien is er geen ruimte of investering nodig voor opslag.

Contact

We contacteren u binnen 24u.