Wat is vloerverwarming

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warmte wordt afgegeven via kunststofleidingen die zich in de vloer bevinden. De warmte wordt op gelijkmatige basis verspreidt door een straling van het vloeroppervlak naar de omgeving. Precies in de zone waarin wordt geleefd. In tegenstelling tot bij een klassiek systeem zal de warmte hier niet tegen het plafond hangen.

Geen stofdeeltjes

Kiest u voor vloerverwarming dan kiest u ook meteen voor een gezonder leven. Vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat er geen stofdeeltjes vrijkomen en dat de luchtvochtigheid beter op peil blijft. Doordat de warmte van onderaan komt, worden uw voeten van onderen opgewarmd. Wat voor een aangenaam gevoel zorgt.

Volledig vloeroppervlak ter beschikking

Naast het aangename gevoel dat vloerverwarming geeft, zorgt het er mede voor dat uw vloeroppervlak volledig beschikbaar blijft, zonder radiatoren. Zo kan u de ruimte volledig benutten om in te richten. Bovendien heeft u dankzij vloerverwarming geen last van storend gezoem of andere geluiden die wel kunnen voorkomen bij radiatoren.

Laag energieverbruik

Vloerverwarming is een zeer energievriendelijk systeem dat zorgt voor een aangename vloertemperatuur. Het verbruikt minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem en is in combinatie met een warmtepomp nog energievriendelijker.

Contact

We contacteren u binnen 24u.