about-mission

Centrale Verwarming

Wij plaatsen zowel gas als stookolie installaties. U kan kiezen uit een breed scala van verwarmingselementen, zoals klassieke radiatoren,elegante sierradiatoren, vloerverwarming of ventilo-convectoren. Voor ketels werken wij hoofdzakelijk samen met remeha & vaillant, een betrouwbare partner met vele mogelijkheden?

Omschakeling

Wij doen ook uw omschakeling van stookolie naar gas. Wij regelen de nodige afspraken met de gasdistributeur en zorgen voor de wettelijke keuring van de nieuwe installatie.

Waarom Voor Hedico Kiezen?

Onderhoud en herstellingen

Wij doen het onderhoud en herstellingen van alle merken. Hiervoor beschikken wij over de nodige certificaten. Zo blijft uw installatie steeds performant en bedrijfszeker. Eens in onze databank verwittigen wij u zelf wanneer de onderhoudstermijn is verstreken.

Wie momenteel een huis bouwt of renoveert hecht veel belang aan de keuze van het meest optimale verwarmingssyteem. Wat dikwijls onderschat wordt is echter de berekening van het nodige vermogen van het toestel en de juiste dimensionering van warmteafgifteapparaat (radiator, vloerverwarming,..). Daardoor wordt bijna nooit het beloofde rendement geëvenaard. Hedico maakt voor u een nauwgezette berekening van de warmteverliezen alvorens een toestel aan te bieden.

Of u nu verwarmt met een condensatieketel of met een andere energiebron, de hoogste rendementen zullen gehaald worden met lage temperatuur. Kies daarom als u kan voor vloerverwarming of ventilo-convectoren. Ook deze moeten correct gedimensioneerd worden om de investering optimaal te laten renderen. Een correcte afstelling van het verwarmingstoestel loopt in de praktijk dikwijls mank. Zo condenseert 85% van de condensatieketels in Vlaanderen niet optimaal. Hedico hecht hier veel belang aan.

Ook zijn vele installaties zo opgebouwd dat de temperatuur in de woonruimte geregeld wordt door een kamerthermostaat. Men stelt dan vast dat het dikwijls ontzettend lang duurt om een andere kamer op te warmen. Hedico plaatst graag voor u zo’n kamerthermostaat, maar verkiest andere regelsystemen.

about-callout

Aardgas

Aardgas maakt het u mogelijk om meer warmte te produceren met minder verbruik. Van alle fossiele energiebronnen, is aardgas diegene met het laagste gahalte koolstof en met het hoogste gehalte waterstof. Dit is de reden waarom de verbranding van aardgas ongeveer 25 % minder CO2 uitstoot dan de verbranding van mazout. Aardgas is een propere fossiele brandstof. Aardgas is de goedkoopste optie voor een centrale verwarming installatie. Bovendien is er geen ruimte of investering nodig voor opslag.

Alternatieve energie

Indien men hiervoor genoeg budget heeft kan men en zonneboiler, warmtepomp, micro- warmtekrachtkoppeling, pelletketel,… in overweging nemen. Dit betekent een grotere investering, maar is ecologisch gezien een beter keuze en wellicht op lange termijn ook financiëel gezien: men is niet meer afhankelijk van een eindige voorraad fossiele brandstof.

Warmteafgifte

Wij kunnen u naast (liefst overgedimensioneerde) radiatoren en verschillende systemen voor vloerverwarming ook een zeer interessant en bovendien Belgisch merk van ventiloconvectoren aanbieden. Deze worden discreet ingewerkt in de vloer en laten toe dat zoals bij vloerverwarming kan gewerkt worden op zeer lage temperatuur. Bovendien zijn deze door hun snelle reactietijd zeer interessant voor houtskeletbouw en renovatieprojecten waar langs binnenuit geïsoleerd wordt (weinig inertie). Bovendien laten deze in combinatie met een warmtepomp net zoals vloerverwarming ook toe om in de zomer te koelen. Regeling Naast de courante kamerthermostaat en thermostatische kranen bieden wij graag iets geavanceerde regelingen aan. In het beste geval wordt
dit geïntegreerd in het domoticasysteem.

Airco

Airconditioning is bijna niet meer in ons dagelijkse leven weg te denken.

Bijna elke auto wordt er tegenwoordig standaard mee uitgerust, terwijl nog weinig mensen kiezen voor airconditioning thuis. We zitten gemiddeld maar een uurtje per dag in de auto, maar slapen 6 tot 8 uur. Een goede nachtrust zorgt voor een uitgerust gevoel en een goed humeur. Ook mensen met allergieën of astma zijn zeer gebaat met een airconditioning op de slaapkamer.

Reparatie

Heeft u een storing aan uw airconditioner? Wij repareren elk merk airconditioner en kunnen bijna altijd elk onderdeel leveren. Ook onderhoud aan uw apparatuur is voor ons geen probleem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De zaakvoerder

Dimitri Schrooten, de zaakvoerder van Hedico, is een erkend technicus met de nodige expertise. Op regelmatige basis schoolt hij zich bij om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in plaatsing, onderhoud en herstel.

  • Kwaliteit en netheid
  • Duurzame producten
  • Eerlijkheid en correctheid
  • Lid Confederatie Bouw
  • Herstellingen op korte termijn