Vervang uw oude ketel op gas of mazout zonder het plaatsen van nieuwe radiatoren of vloerverwarming!

Met deze Viessmann warmtepomp kan u zowel sanitair als verwarming aansturen. Het is de ideale vervanging voor uw gas of mazoutketel. De Viessmann warmtepomp verwarmt water met koelgas R290 (propaan) tot 70°C op een zeer efficiënte wijze.

Warmtepomp met hoge efficiëntie voor verbouwing en renovatie

Warmtepompen produceren warm water op lagere temperatuur: 30 tot 50° C. Dat is ideaal voor moderne radiatoren en vloerverwarming, maar te koud voor de traditionele radiatoren die doorgaans in bestaande woningen hangen. Om die reden kiezen verbouwers doorgaans voor een gascondensatieketel ter vervanging van de bestaande verwarming. Met Vitocal 250-A en 252-A (met ingebouwde warmwaterboiler) lanceert Viessmann lucht-waterwarmtepompen die uiterst geschikt zijn voor renovaties. Ze warmen water op energie-efficiënte wijze op tot 70° C, waardoor ze perfect te combineren zijn met bestaande radiatoren. Vanaf nu is er dus een uitstootvrij, hernieuwbaar alternatief voor een gascondensatieketel bij verbouwingen. Dankzij de efficiënte werking van de warmtepompen blijft het elektriciteitsverbruik laag. In combinatie met zonnepanelen wordt verwarmen en sanitair warm water produceren zelfs bijna gratis.

Compacte en aantrekkelijke oplossing met ingebouwde warmwaterboiler

Vitocal 250-A en 252-A hebben binnen- en buitenunits met een aantrekkelijk design. Het Advanced Acoustic Design-systeem garandeert bovendien een fluisterstille werking. De toestellen zijn bijzonder compact en snel te installeren. De Vitocal 250-A wordt op de muur bevestigd en is niet groter dan een gascondensatieketel. De Vitocal 252-A met ingebouwde warmwaterboiler kan op de vloer geplaatst worden en neemt slechts 0,52 m2 in. Tot slot werken beide systemen met een ecologisch verantwoorde koelvloeistof in een hermetisch afgesloten circuit.

Hybride systeem mogelijk

De Vitocal 250-AH is een hybride warmtepomp die geschikt is om te combineren met een (bestaande) condensatieketel op gas of stookolie. De condensatieketel wordt alleen ingeschakeld bij uitzonderlijk lage buitentemperaturen. Zo ben je steeds zeker van een woning die aangenaam verwarmd wordt met de meest efficiënte techniek.

Eenvoudig te bedienen, ook via de ViCare-app

De warmtepompen zijn praktisch en makkelijk te bedienen met het 7” touchscreen met kleurendisplay. Dankzij de ingebouwde wifimodule beheer je je warmtepomp waar je ook bent met de ViCare-app. Ook je Viessmann Service Partner kan je installatie zo vanop afstand monitoren en proactief onderhoud of herstellingen inplannen.

Voordelig een warmtepomp installeren bij een verbouwing

Dankzij de Vitocal 250-A en 252-A zijn alle troeven van een warmtepomp nu ook beschikbaar voor verbouwers.
In bepaalde gevallen heb je bovendien recht op een subsidie voor de aankoop van je warmtepomp. Je Viessmann Service Partner staat je graag bij met advies.

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte via onderstaand formulier.

We contacteren u binnen 24u.